ice\FIRE
Unsupportive
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Tuesday, 9 October 2012 @8:23 pm 4 comments
Tutorial:buat cursor sendiri
Assalamualaikum!,korang siahat?
ok kali ni tanpa membuat masa,Fara nak ajar korang buat cursor sendiri!
ok begini cara!

1.korang buat cursor ikut kretiviti korang ye!kalo fara buat nama Fara!
   (Fara guna Photo scape tau!)


2 lepas Fara tulis nama Fara,Fara Draw sendiri taau yang anak panah tu.!

3.lepas dah siap buat 2korang resize dengan crop la ikut size yang sesuai!
 Fara dah siap resize tinggal nak crop je macam gambar ni!


4.lepas dah siap,buat lagi satu tapi gambar/style yang lain cam Fara yang biasa nama Fara
  yang lagi satu(sentuh link-hover)gambar rocket tulis "I love me"
PASTIKAN KORANG PUNYA CURSOR BELAKANGNYA TRANSPARENT!
yang mana x ada photoshop atau x pandai nk transparent kan,korang boleh pakai
gambar ni(download ye!rigth-click gambar>save image as) Fara dah transparent kan da!
(x nampak kan?sebab dah transparent kan la h die x nampak!)
bila korang download ada stengah lappy atau computer gambar ni berwarna tp sebenarnya transparent..
kalo lappy Fara yang mana Transparent die warna hitam..~jangan riasau~

ini gambar nya!-------.>.................
                 """""""""""""""""''''''''
   http://3.bp.blogspot.com/-1WEp_Z0O_H0/UHQa2T3oc_I/AAAAAAAAA2A/2j4v1FfwmUE/s1600/fara+nym-crop.png

5.kalau nk letak kat blog,korang kena pegi Dashboard>layout>add gedget>html/java script
  & paste kan code ni!

<style type="text/css">body, a, a:link{cursor:url(url gambar cursor biasa), default;} a:hover {cursor:url(url gambar cursor sentuh link (hover)),wait;}</style>

url gambar tu macam biasa ye!kalau x tahu nk ambik tengok sini>>klik!
pastu save la! kan senang je!
semoga berjaya!

Labels:


FARANYM | HYOUKURONA 2017