Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Thursday, 23 October 2014 @3:25 am 9 comments
Liebster Award
Assalamualaikum..
Ohayo (it's 3:25 am)


Heyya minna. Kyou wa I was tagged in a Liebster Award by Fiqadira .

I never understand this liebster award but then when I was tagged, I read the rules and now, I finally Understand! Ma..ma... here's the rules (from fiqadira)

あ. Mention the person who nominated you with a link to their blog.
い. Answer the 11 questions asked.
う.  Nominate 11 other bloggers with smaller followers but with lots of potential.
え. Create 11 of your own questions for them to answer. notify your nominee.

Now. shall we begin?

1. Antara lelaki atau perempuan, korang lebih selesa berkawan dengan yang mana? Sebab?

Dua-dua pon boleh sebab Fara memang ada kawan baik lelaki. Yang lama-lama bertahun berkawan tu boleh lah. Kalau baru of course la Fara tak selesa. Perempuan pon macam tu. Tapi Fara berkawan jaga fitrah juga~


2. Macam mana nak hilangkan perasaan sedih kerana kehilangan orang yang tersayang?

Kalau orang yang tersayang bermaksud 'ahli keluarga/ kawan baik' dah tak ada, Fara akan sentiasa berdoa kat Allah. Sedih tu memang lah sedih. Tapi tak sesedih first time dorang tinggalkan lah.
//  Kalau hilang orang yang tersayang bermaksud ' Lebih dari seorang kawan // ex kita' tu , maybe fara akan buat semua benda yang Fara suka macam Otakuing(fangirling) kat character yang Fara crush ke..Lukis setiap masa.sampai satu masa nanti perasaan sedih tu hilang sendiri. (pernah tau yg ni)


3. Percaya tak kalau someone tinggalkan kita untuk kebaikan kita? Kenapa? 

Percaya kerana pernah. Fara fikir Maybe Allah ada yang lebih baik untuk kita and maybe someone tu tak baik/ tak sesuai untuk kita. So Fara okeyh je hal-hal gini.


4. Favourite youtube channel?

Eh ..of course! Banyak lah..Antaranya FlippyCat


5. Novel apa yang paling best yang pernah korang baca? 

When I Was a Kid.


6. Macam mana korang jaga muka korang?

Cuci setiap hari. Abah kata air wudhuk tu mujarab.


7. Bawal atau shawl? Kenapa?

Bawal. Sebab 2 tahun lepas kena kutuk pakai shawl. sampai sekarang tak berani.


8. Salahkah kalau perempuan ada sikap kasar or garang sikit?

Tak salah pon. Itu boleh jadi protection kepada kita. Fara kasar macam laki elok je orang berkawan dengan Fara~


9. Zaman mana yang paling best? Zaman kanak-kanak atau sekarang?

Tak tau lah kak. Sebab otak Fara ni even Fara dah 15 tahun, tetap macam bebudak sikit(sikit je keyh..Fara dah matured). So x dapat beza kan mana satu benda yg ok. Apa yang Fara tahu jadi bebudak ni memang best. Macam tanak pindah je jd dewasa nanti. Fara still jadi kan umur 15 sebagai kanak-kanak. So maybe jawapanya zaman kanak-kanak.


10. Handphone yang diidamkan. Kenapa? 

Sony XPERIA Z (latest model) sebab Fara salah sorang yang minat gila kat gadget brand Sony. Tak kisah la apa-apa pon asalkan sony.( Actually, Fara dah ada  Sony XPERIA mini X10 pro xD)


11. Komen dan pendapat tentang blog nad ni. Jujur, ok

Blog nad comel..as simple as that. Tak ada yang menyakitkan mata kecuali cbox tu terang sangat wana diia( Sorry just jujur yea?). Tu je. Tapi post semua best-best :D

_________________________________________________________

Taggie time!

Misaki  Answered 

Sabrina

DianeeyA Answered 

Aina 

Anna

Mazni

BV Answered

Ikin Answered

Jassarah

Fara (Pallete) Answered

Mie Answered

yeah those are my victims!!! Fara rasa Fara banya follow kengkawan yang ada 500+ follower lah.

the questions..

あ.  Have you ever feel like 'you' were abandoned?

い. What do you want? (hountouni want * nak sangat)

う.  You already seen my blog right? What do you think of me?

え. How did  you express your feelings?

か. What do you think if an otaku meet a kpoper and a directioner?

き. Do you Love to draw? if you do, why? if you don't then why?

く. Babies or children ? which one do you most prefer to take care of? Why?

け. Type of song that you like?

こ. Whats on your mind right now? (random. no thinking on this time) Honest please~

さ. If you have 'travel' all of my blog, since when I'm an Otaku? If you don't, what was your expression and thought when the first time you took a look of my blog?

し. What type of my blog when the first time you get in.(zaman purple dulu / zaman hijau skang ni). What do you think of my blog. Comment my blog ..Onegai! (please) and be Honest please~

ok than'ts All. Don't forget to gimme your link post after you answer it.
hehe*grin

Mata jane!
Assalamualaikum.

Labels:


FARANYM | HYOUKURONA 2017