Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Thursday, 23 March 2017 @3:44 am 4 comments
Honestly my 3 months freedom is totally over....
Assalamualaikum....
Ohayou~!

so uhm... saying that my life..EHH no, My freedom aha~! freedom dah habis. yeah
why ? Oh well tu la Fara kemaruk sangat nak carik duit untuk art supply and cosplay event, Fara men apply je banyak keje.. Tanpa memikirkan risiko, Fara ditawarkan beberapa kerja dan Fara sangat tidak bijak memilih kerja yang sangat penat. And it's Cafe'.

its not like cefe actually, kedai eskrem je pun. Well Baskin Robbins kat Dpulze Cyberjaya. Before result SPM kluar , Fara dah dpt kerja ni sbb BR ni tengah carik staff baru. Fara ingat kerje cedok-cedok ais krim bi senang rupanya...MASYAALLAH! memerlukan kudrat yang penuh. Fara ni orang nye dah la kecik. Tak kuat mana pun. Carik duit dengan terima art commission memang lah tak pakai banyak tenanga. Dulu Sofball player...tapi oleh kerana lama nak mati tinggalkan softball, tangan Fara da lembik balik.

Ya Allah tau tak bertama susah nya nak cedok ais krim tuh!

uihh...first week keje rasa memang nak nangis hari-hari kena cedok eskrem tau. Fara sanggup gi basuh-basuh or cuci pinggan or mop lantai or susun meja or apa apa je lah asalkan buleh ngelak cedok eskrem. luckyly Day 5 Fara kerja sikit je cedok eskrem  and it's today lah.. Fist time keje pagi lak tu. Selalu dapat shift petang sampat closing. Salary... mula-mula ramai member Fara kat gaji tak baloi sebab buat kerja penat-penat tapi sehari minimum just RM25 sebab kalau standard part time job sejam RM 5 je part time kalau ramai-ramai ni biasanya dia letak satu hari minimum 5 jam sorang so memang betul la kan RM 25. Fara baru buat OT (overtime) 3 kali . Kalau OT ni better amek lama-lama sebab stengah kedai jeni cefe-cafe ni akan up setiap jam yg kita OT tu contoh cam dr RM 5 akan naik RM 7. hahaha Ya Allah nak duit sangat payah kerje-kerje cam ni.

Seriously memang ramai suruh Fara berhenti keje kat situ sebab ramai kata Fara dah teruk. tapi ibu kata jangan pandang ke arah yang negative nanti tak enjoy kerje. Allah akan murahkan rezeki kalau seseorang tu ikhlas right? yes im totally ikhlas sbb my niat is nk cari punca pendapatan tak mau lagi susahkan Abah ngan ibu mintak duit dari diorang and Fara nak cari pengalaman baru.
Dah cukup kan.

and currently Fara still tengah buat research pasal nak ambil course apa bila masuk U nanti. Ternyata walaupun Fara ni just self-taugh dalam seni, Fara tetap tak sesuai ambil fine art seba.. well memang  tak sesuai. Fara kan ambil Electrical Engineering masa Menengah atas dulu? Yahaaa banyak ke arah engineering. So thats all. Baru je habis buat research. esok Fara nak apply UPU yang 8 course tu pulak. Dun worry, jangan serbu ramai-ramai tanya result SPM Fara berapa...

ok Fara ambil Sc Teknikal-Electrical Engineering. Ada 10 subjek harus ambil kalau ambil course ni dalam SPM.
  • 5 Subjek teras ( BM,BI,PEN. ISLAM/MORAL, SEJ,MATH MOD)
  • 3 subjek elektif dalam sc tech ( Add math , Physics, Chemist)
  • 2 subjek engineering (Pengajian kejuruteraan Elektrik dan elektronik , Lukisan Kejuruteraan)
and Fara tak pandai mana pun nak dapat banyak A or straight As. Bukan rezeki / kejayaan Fara cemerlang dalam SPM. Just3 A semua B je. Nasib kredit kecuali add math. HA HA D. Welp. Fara tanak cakap apa-apa. Malas...

so uh... panjang benor post kali ni an. Esok keje pagi. Ya Allah mengantuk lagi~!!!!
stakat ni jualan melalui art commission yang Fara terima boleh la dapat sampai RM 150 sebulan.Lukis je pun. Just a hobby lah kira. tu je kot. Sekarang pun dah nak dekat pukul 4 pagi,Fara tengah tunggu baju siap basuh. Esok keje pagi hope sempat kering lah baju keje tuh.

up coming post~

Art commission & trades makes money~!

ja na!

Labels:


FARANYM | HYOUKURONA 2017