Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Saturday, 14 September 2013 @12:54 am 10 comments
My lovely things **プレシャス
Bismillahirahmanirahim...
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Detective Conan + Skittles ♡
Hello reader[s].Malam ni Fara nak buat keputusan nak buat 'My lovely things **プレシャス ' apa tu プレシャス  ? tu maksudnya F A V O U R I T E la ~ Haha Fara dah pernah cakap kat ikin nak buat macam dia tapi Ikin buat  'Barang kesayangan Ikin!! ' right? hah, Meh Fara tunjukkan apa barang and anything yang Fara sayang dan suka. Baiklah jom Fara kenalkan korang dengan~





 Meja study or Anything 
 First of all, I would to introduce you my lovely Study desk. Haha actually, selain study atau buat homework Fara buat macam-macam kat situ.. Kalau buat apa-apa kerja tempat lain, mesti rasa macam lain and tak best. Fara suka sangat duduk situ buat kerja. Kalau  korang tengok betul-betul kat meja tu ada banya barang kan? yang atas meja tu ada sebaris komik. Sorry keyh, Fara tak suka baca novel macam gadis lain.. Fara agak ganas walaupun nampak ayu.. CEYHH! sebelah komik pula ada buku rujukan mata pelajaran yang Fara lemah seperti English. Yeah, I'm broken english EVERYWHERE~Kalau korang tgk di bahagian dinding agak bersepah kan? haha nampak drawing Fara di situ~ Selain tu ada cawan.. Cawan tu Fara letak banyak sangat hairband dalam tu..ngueh ngueh ngueh nguehh ╮(─▽─)╭


 Atas meja tu jugak ada satu album. Album tu nama 'Album Two ' sebab Fara anak ke-dua right? atau korang tak tau. Album tu dah macam timeline Fara lah kiranya sebab ada gambar dari Fara baby sampai lah remaja sekarang nihhh. hihi tengok lah tu.. Comel tak Fara masa kecik dulu? それはかわいいです? **Sore wa kawaīdesu?


 BrownyBear Fara yang selalu duk atas bekas tu .. Kawaiidesu right? haha yeah.Dalam bekas tu pulak ada pen,pencil dan macam-macam lah. Fara selalu letak BoBoiBoy (pendrive kesayangan) Fara dalam tu. BrownyBear tu kira guard bekas tu. Lagi satu korang boleh nampak kan ada Tag pengawas PSS (Pusat Sumber Sekolah) tu pon Fara sayang gak! Kat tag tu Ada nama penuh Fara dan Jawatan Fara. Bukan sebarang pengawas je ada tau, AJK jje yang ada nama penuh dan jawatan. Kalau macam Dyna, Ain dan Tysha (bff Fara) diorang tu bukan AJK so tag dorang just tulis Pengawas Pusat Sumber.


❥ Itu beg khas untuk Kolecksi Keychain Fara. Beg ni terletak kat belakan tempat cawan dan bekas yang BrownyBear duduk tu. Cuba tengok betul-betul ada kan? Ha banyak tak? Mengumpul keychain adalah hobi Fara sejak Fara berumur 6 tahun lagi. Key chain pertama Fara adalah dari melaka. haha~

Kolum no. 2 tu adalah semua dari luar negara Malaysia Contohnya Paris, Canada, Thailand dan juga Vietnam. Fara malas nak tulis banyak negara ヽ(*⌒∇⌒*)ノ.. 

∞ Kolum yang ketiga adalah semua Keychain dari Pangkor.. Sikit je kan? ada tiga je . Jarang lah gi sana~

∞ Kolum yang keempat pula semuanya r a n d o m campur-campur tapi ada nama Fara ..

 Yang seterusnya sama je macam yang atas tu..r a n d o m gak and ada nama Fara tapi perbezaannya adalah kebanyakannya semua keychain dlm kolum 5 tu pemberian orang...

∞ Kolum 6 pulak dari Sabah.. banyakkan? trololo no description.

∞ No. 7 dari Melaka~ Ha nak tau tak yang mana Keychain pertama ada dalam Collection Fara? ha yang panjang tuhh. Bukan yang kaca tu.

∞ Rasanya ni dari luar negara yang paling banyak, sebab tu Fara tak cantum dengan luar negara yang lain. Nak tau dari mana? dari  Indonesia~

huh! yang last tu dari Sarawak. keychain yang pertama dr Sarawak dalam collection Fara adalah yang Emas tu..ala kat tengah tu lah~


❥ Ni adalah Kawaī neko  hadiah dari ibu Fara.Hehe ni sebab 4A masa UPSR kot. Trololo. Comel tak? ini beli kat tempat Fara dibesarkan. teka lah kat mana? Kat Langkawi. yep!Fara dibesarkan di Langkawi selama 5 tahun.









 Exhibition of Collections shelf  
 Kat atas rak  atau para tu semuanya koleksi-koleksi barangan Fara seperti Barangan BoBoiBoy dan sourvenir. Kat sebelah action figure watak-watak BoBoiBoy ada semua hadiah dari sekolah seperti tropy UPSR .



❥ Selain tu korang boleh nampak kan ada beg warna putih yang dikait kan? Beg tu agak feminine kan? yeah tapi tak sangat Feminine macam warna pink tuh. Actually Fara tak suka sangat barang yang Feminine ni. Fara suka macam nampak ganas sikit! Trololo. Fara suka macam Ayu tapi agak ganas lah. Banyakkan benda yang ada kat beg tu. Kalau korang nak tau kat beg tu ada....



∞ Button sosial network. Button-button tu Fara dapat dari kawan adik Fara yang Ain tu :) Ada Facebook, YouTube, Blogger, Twitter, Google dan Yahoo. Tapi ada satu lagi button Istimewa. kalau nak tau baca sampai habis erk! Jangan SKIP erk!

∞ Kat beg tu jugak ada felt facric keychain dari kawan seAsrama dengan kakak Fara. Cantik dan Kemas kan dia buat? Fara suka sangat~

∞ Akhir sekali ada rounded button. In dapat je..



❥ Yang akhir sekali ada kat shelf ialah BoBoiBoy Stuff. Hehe ini kalau nak tau lelanjutnya di Page 'All about BoBoiBoy' keyh?




 Electronic section  
 Kenapa 'Electronic Section' ? Dan kenapa ada Skittles dan MoutainDew PitchBlck? ini Sebab Kalau Fara online atau buat kerja apa-apa ngan Lappy, Fara mesti ada dua tu . MountainDew adalah air yang paling suka dan Skittles adalah sneck yang paling Fara suka . Bekan Skittles yang besar tu boleh refill tau! Fara selalu beli Skittle yang pack dan isi balik dalam tuhh~

❥ FANG Fara adalah yang laing Fara sayang dan ianya berumur 2 tahun. (sejak menggunakannya). Tapi yang sedihnya sebab FANG Fara kena ambil setiap minggu hari persekolahan oleh parents supaya Fara dapat belajar dengan Fokus tanpa lalai dengan FANG tu. So Waktu cuti je Fara dapat~ Fara bagi nama Phone Xperia Mini Fara tu sebagai FANG sebab Pertama huruf 'F'  adalah simbol kepada'Fara', yang kedua pula Warna cover belakang adalah warna rambut Fang dalam watak cerita animasi BoBoiBoy dan yang terakhir adalah FARA SANGAT MINAT PADA FANG!!!!!!

❥ Earphone ni pulak Fara pakai dari darjah 6 lagi..Fara sayang sangat walaupun nak lusuh! huhu..


 ❥ Ni Pulak Fara punya BoBoiBoy (pendrive). Fara bagi Nama pendrive ni sebagai BoBoiBoy sebab warnanya sebijik macam BoBoiBoy Halilintar. Pendrive ni Abah Fara yang bagi semasa Fara umur 13 tahun sebab Fara suka berblog. So tak penuhla memory dalam lappy. hehe Fang belum keluar lagu masa awal tahun 2012. Semua benda pasal blogger Fara sumbat dalam BoBoiBoy ni. Saiznya 8 GB~



 Others and Anything 
Ini Adalah R A N D O M THINGS that I like!

This picture was taken last year
❥ Wallet: Fara baru beli tahun lepas . Fara suka sangat wallet ni sebab tak terlalu Feminine. Agak lawa dan sesuai dengan penampilan Fara. :)

❥ Submarine Watch : Jam tangan ni yang paling Fara sayang dan selalu pakai! Usianya agak lama sebab Jam ni dari Fara berumur 11 tahun lagi. Masih muat dan cantik. Kombinasi warna Hitam dan Oren memang cantik untuk Gadis seperti Fara. Fara setiap hari pakai (kecuali kalau terlupa atau kelam-kabut nak ke sekolah). Jam tangan ni kalis air. Boleh kena air lah . Memang mudah kalau nak ambil wuduk untuk solat. tapi kalu nak take bathh kena lah bukak sebab cat oren tu kalau dah kena air banyak sangat nanti tertanggal.

❥ Hello kitty mirror: Cermin ni Fara suka kerana warnanya adalah warna merah pastle. Nampka macam Pink kan? tapi sebenarnya merah pastle. Cermin ni pon Fara selalu bawak gi sekolah kalau ada kecemasan..ceyhh kecemasan macam mana tu? tak de la contohnya macam kalau tudung cat ke, painting colour ke.. Like that la.. Tapi Fara jarang betulkan tudung sebab tudung Fara ok je~ Cermin ni boleh bukak  dan dalam nya ada kertas untuk memo. Kalau ada kecemasan macam nk tulis hal penting ke Fara ambil dr situ je. 2 in 1 kan? cermin ni lagi lama usianya. Naktau berapa?ala malas nak kira lah senang je terus adalah dari Fara darjah 3 . Fara tak guna sangat masa tu. tapi Fara start anggap ini sebagai benda penting sejak dari Fara umur 12 tahun.

My best photoshooot Ever!
❥ Acrylic Paint: Acrylic pain ni bukan cat biasa tau! acrylic pain ni Fara dapat dari Cik Nora Fara. Dia bawa balik dari Hong Kong Disney Land. Dia bagi Fara.Acrylic paint ni kena air pon tak akan tertanggal. Selepas di cat ianya seolah-olah plastik. Fara ada pernag lukis Heart shape kat FANG Fara. tengoklah gambar atas tu. ha nak tau tak bawah Acrylic paint tu adalah komik! hihihi~


❥ Kawaī strawberry makura: kedua-duacBantal tu ada strawberry sebab Fara suka strawberry,Fara letak di kerusi tempat study Fara~

∞ Cameron Highland Strawberry pillow~- Bantal ni Fara dapat Di jamuan Pengawas Pusat Sumber SMK Cyberjaya 2012. Kalau korang pernah baca entry Fara pasal Jamuan PSS SMKC tahu lepas mesti korang tau~

∞ Strawberry Moyō no Makura: Percaya tak Bantal kecik comel tu Fara buat sendiri. Fara jahit then letak kekabu didalam nya. hehe Tapi Fara buat ni tahun lepas dan Fara suka sangat batal ni sebab ada corak strawberry kecik. Fara selalu bawak apabila naik kereta dalam masa perjalanan yang panjang seperti nak balik ke kampung Perlis.




❥ Hand-Made Stuff: Selain dari pada berblog , melukis, buat kek atau pastri or anything, Fara buat hand-made roses/flowers brooches of hairbands. Fara start buat semua ni dari cuti dua minggu (cuti Hari Raya AidilFitri). Fara mengambil tempahan orang untuk menambahkan lagi duit tabung Fara selain daripada mengambil tempahan blog orang lain  ( ̄ー ̄)



❥ RollerBlade: Ha Fara kan pandai bain ni. Fara ngan Family Fara selalu Pergi Dataran PutraJaya main rollerblade ni. Fara suka sangat seba It is smooth ~ and one ore thing it's PURPLE ^^




 Extras ☆  

Me at ClassRoom~

Taken in moving Car

My  50 Euro Cent (Paris)

The keychains that I most like! ['H' for Hanim ]

My lovely Submarine Watch~

Ini lah surprise nya! button BoBoiBoy pon ada!
Sampai sini sahaja post Fara kali ni. Sekurang-kurangnya ada jugak entry walaupon Fara tak berapa sihat sangat minggu ni (*´∀`*) Okeyhlah.. Hari dah lewat ni.. Fara pon dah mengantuk . Bye, Assalamualaikum~

Labels:


FARANYM | HYOUKURONA 2017