Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Sunday, 30 November 2014 @4:22 am 0 comments
mah day without I N T E R N E T~
Assalamualaikum...
Ohayo Gozaimasu!

wahaha I'm crying rn. ...

ok let's start from the beginning .

Last entry Fara dalam blog ni pada 26 Nov iaitu 4 hari yang lepas. Lepas tu, Fara tak on selam 4 hari sebab 2 hari lepas tu ada program. 2 hari lepas tu pulak hantar kakak Fara gi kat UiTM kat Segamat then pergi jenjalan dok homestay tengok abanglong kat UTM skudai , Johor. Fara sebenarnya baru balik nih. Sebab tu post kali ni tengah-tengah pagi. (untuk reader yang tak minat anime sampai sini sahaja post yang anda perlu baca sebab bawah ni memang pasal anime. sekian, terima kasih)

Ok selama 4 hari Fara tak ada internet, Fara baru ada masa nk catch up Bleach punya manga. Fara terlepas 104 chapter. Fara baca start Chapter 500 and sekarang ni dah baca sampai part yang Zaraki kenpachi lawan dengan Unohana Retsu/Yachiru (chapter 527) . 'there is only one 'kenpachi' (the stringest one) n every era' .Yeah that's phrase dah jelas yang ada 2 kenpachi .

Starting from bleach chapter 482 Bleach dah start buat Fara jadi gila sebab keadaan dah semakin bercelaru. Quincy nak lancarkan perang kat seireitei and segala-galanya macam waargghh!!!!!!! gila dahh gila dahhh. Why Kubo whyy!!!! Why you nak matikan Character sampingan yang utama dalam citer nihh.. Nangis Fara dibuatnya bila baca. Sedih tau. Lawak-lawak sikit je. Sikit sangat.SEdihnya sebab orang yang first kena Sasakibe fukutaichou T^T he's dead. Then when the war start tak silap my fav character , Kira . Then er....I forgot tapi tak silap lah semua arancar termaasuk my fav arancar , Haribel . Jangan terkejut Fara suka Harible! (bukan sebab dia sexy tapi sebab suka cara dia lawan, cara dia cakap everything about her lah Fara suka), Then makin ramai Byakuya, Renji , Rukia and the last one before the war berhenti sekejap ...

YAMAMOTO SOUTAICHOU IS DEAD.

then now every one yang injured transferred pergi ikut 'zero division'  untuk healing process meanwhile kat seireitei tengah huru hara sikit dengan order from late soutaichou. I did know yang Kyoraku akan jadi the next soutaichou and they only need a 'Kenpachi' to protect seireitei. The two of 'em MUST fight until one of 'em die. Unohana let Zaraki kill her. Zaraki doesn't want and never ever want unohana to be dead. (oh yeah if you ask Unohana is the 1st Kenpachi in soul society)


That's a sad scene and I did cry. Yeah I admit it. Zaraki finally can reach his zanpakutou voice.

Ok this night  Fara memang nak habiskan manga Bleach sebab nak selaras dengan Detective Conan yang selalu up-to-date lah Fara baca. Hahah actually I did know that my shiro-chan also positively dead. that's another reason Fara nak catch up manga Bleach.

ok that's all fer this murnin'.
oyasuminasai minna,
Assalamualaikum.

Labels: , ,


FARANYM | HYOUKURONA 2017