Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Sunday, 13 January 2013 @4:36 pm 1 comments
Tutorial:Buat scrollbar pada blog archive
Assalmaualaikum!*peace upon to you!*

0k Fara dah tak ada keje nk buat so buat lah tuto ni! Fara rasa mungkin ada orang yang nak buat scrollbar kat dalam/pada blog archive yang panjang kan! kalo panjang-panjang cam penuh sangat lah pulak sibar blog kan?Fara pon guna..ok scrollbar pada/dalam blog archive cam ni!

ini lah scrollbar dlm blog archiveyang kat tepi tu!
ok ok jum kita mula!!

1.dashboard-->template-->edit HTML--> TICK EXPEND WIDGET

2.Tekan ctrl + f serentak atau f3 dan cari code ni 
  <div id='ArchiveList'>
3. pastu korang akan nampak kod <div class='widget-content'> kat atas kod  <div id='ArchiveList'> kan?
ok gantikan kod  <div class='widget-content'> kepada kod kat bawah ni-
<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px'>
yang 200 tu korang boleh tukar saiz panjang kotak Blog Archive korang tu!

4.tekan save! kalau erro sila komen ye! >.<

Bye,assalamualaikum !good lUck~

Labels:


FARANYM | HYOUKURONA 2017