Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Sunday, 14 April 2013 @4:20 am 0 comments
Letak Border Pada blog
Bismillahirahmanirahim~
Assalamualaikum!!*peace upon to you~*

Korang nak buat macam blog Fara ni?
Ok ini senang saja ma~ Just follow the steps!

1.Sign in --> D'board --> template --> edit html --> klik anah hitam tepi tulisan~


2.tekan ctrl + f serentak atau f3 dan cari kod ni
.main-outer {
3.Copy dan pastekan kod ini  di bawah kod .main-outer {

border-top: 3px solid #A55FEB;
border-left: 3px solid #A55FEB;
border-right: 3px solid #A55FEB;
border-bottom: 3px solid #A55FEB;
border-radius: 10px 10px 10px 10px;

* oren : saiz border.
* merah : warna border. Kod warna boleh dapat di sini -> kod warna
* Biru : saiz lengkungan .(kalau header korang bersambung dengan blog, kod lengkungan di atas perlu '0' seperti ini border-radius: 0px 0px 10px 10px; )

baiklah,Kalau sudah siap,save lah! kalau tak jadi inform di comment ye?
bye,Assalamualaikum!

FARANYM | HYOUKURONA 2017