Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Sunday, 17 February 2013 @5:50 pm 4 comments
Tutorial : Cara download & install Font(tulisan) yang cantik
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة *peace upon to you!*

ni doodle untuk ain soofiyah(art-trade with her)

Selamat petang reader(s)! Fara dah lama dapat request tuto ni!tapi cuma malas nk buat! so,petang-petang ni Fara tak buat apa-apa buat lah tuto ni =)

request from dyna
Jom mulakan!!!

1. Korang pergi link ni --> Dafont

2.korang cari lah fnt/tulisan yang cantik-cantik korang boleh cari tulisan mengikut kategori atau new font
 korang boleh rujuk gambar kat bawah ni!


2.lepas dah cari,korang tekan button download kat tepi font yang korang suka!(rujuk gambar di bawah)



3.Dah,download? ok kalau dah download,korang pergi file download kat pc/lappy korang..cari nama font yang korang download tu..dah jumpa? bagus! tekan right-click =>Extract Here



4.Nanti dia keluar banyak item tau! ok korang cari item font yang nama fot korang! (rujuk gambar dibawah) kalau dah jumpa korang right-click then copy!




5.Lepas dah copy,korang pergi Start => Cntrol Panel => Appeareance and Personalization

6.korang klik font!


7.dah tekan? ok korang tekan ctrl + v serentak atau right-click => paste ,,lepas dah pasti dia akan keluar cam dalam gambar kat bawah ni! 



Done! pangkah lah semua! try bukak photoscape atau photoshop! ada tak? kalau ada bagus lah! kalau tak faham comment ye!

ok lah! bye,Assalamaualikum!
sem0ga berJaya! >.<

Labels:


FARANYM | HYOUKURONA 2017