Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Thursday, 6 November 2014 @3:47 pm 2 comments
Budak buku .
Assalamualaikum...
Konnichiwa!

" Nanao-chan... " -Kyoraku
Heyya minna. (ohoho why did I use the same greeting on every single post?!)

let's do it ... again.


Nanao-chan? Who is that? Tak tau erk? or tak kenal? Actually budak kat atas tu Ise-fukutaichou . Ise Nanao . Fukutaichou of  Kyoraku-taichou( 1st division//sekarang la ).

 Ok ok sebenarnya lah kan.

Nanao tak ada kena mengena dengan post ni pon. Fara just nak ceritakan pasal Fara. Memang Fara ni tak suka membaca but Fara digelar budak buku sebab bawak buku kemana-mana saja ( hountou? not likely /:) ) Mostly Fara akan bawak buku yang Fara suka je . Macam Manga, Novel Fixi (I don't like to read so fixi je yang Fara selalu baca), sometimes buku kerjaya. Fara memang suka search pasal kerjaya-kerjaya ni.

Hari ni. Fara pergi jumpa cikgu kaunseling. Fara nak tanya lah pasal kemasukan form 4 tahun depan. Fara minat graphic so ingat nak amek ICT. Bahagian elektronik tak silap lah. Kalau tak dapat pon Fara ingat nak ambil kejuteraan awam. So bila Fara dengan member Fara jumpa cikgu, Kiteorang pun tanya. Member Fara, Arina tu nak ambil kolej Vokasional. Fara pn nak jugak lah tapi kami berdua nak hala yang berbeza. First, Arina tanya tetang bidang fashion la sebab dia nak sangat jadi fashion designer. Fara pulak nak sangat jadi graphic designer. (wahaha) Cikgu pon terangkan kat dia yang dia kena itu ini ambil kolej blaja sampai dip then ada practical. Then lepas dah habis tu Arina terus kata nak buat pemohonan.. Fara pon cakap la yang Fara dah pn isi brang pemohonan tapi ntah la sama ada nak masuk voca or teknik. Abah Fara nak Fara masuk teknik sebab ambil SPM. So ok je lah kot sebab antara voca dengan teknik dua-dua tu ada bidang yang Fara suka.
CIkgu pulak terangkan..

    " awak ni budak buku sesuai lah ambil SMT (sekolah menengah teknik) . Lagi pon SMT ni ambil budak-budak pandai je (ehh kite ni budak pandai ke? memang la Fara masuk KRK(Kelas Rancangan Khas-kelas budak setaraf SBP//MRSM-) awak pandai mesti lah boleh dapat..."



wha-hhh? she called me budak buku. Dulu kat sekolah rendah kena panggil budak elite sukan sebab Fara memang active koko sampai sekarang..

well lepas dah bersurai Arina pon cakap..

" Fuyyooo budak buku **chuckled* Untunglah budak pandai"

"ehh...  takde lah.. " Fara balas balik

ok itu je sebenarnya. Dah masuk musim hujung tahun ni Fara memang asyik dok usung manga je sebab dah tadek apa nak buat. Sometimes buku kerjaya.

So apa yang Fara nak cakap sebenarnya Fara dah nak masuk form 4 tahun depan..dah jadi budak menengah atas (Senior sekolah la kan~) Buku teks subject teras pon dah dapat. Apa pendapat korang tetang kerjaya yang Fara pilih?

kalau nak bantu sangat dialu-alu kan. Fara sekarang ni minta bantuan parents, cikgu, mr google je.
ok jane.
Assalamuaaikum.

FARANYM | HYOUKURONA 2017