Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Friday, 9 January 2015 @11:51 pm 2 comments
Dulu macam mana?
Assalamualaikum...
Konbanwa~

Edogawa-kun / Shinichi-kun mod; ON

Hey there reader[s]. Apa pulak pasal hari ni? Ok sebenarnya Fara tengan gila gila gila gila gila sampai tak terkata (tapi bukan lah sampai tak ingat dunia lupa semua) Fara just excited je pasal Detective conan sejak 5 Dec 2014 lagi. Ehh? Apasal pulak ni? Ceyhh korang dah lupa ke apa jadi kat Fara bila masuk bulan disember setiap tahun? Kalau tak tau pandai-pandai lananti korang belek-belek yea post bulan december tahun lepas. hehehe Ok tak yah check sekarang. Fara kata nanti. Baca dulu (ehh ada ke orang nak 'baca' entry macam ni?)

=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=
Okay, may I continue? Pagi-pagi lepas subuh tadi Fara dah gila sikit pasal DC & MK kan? Korang baca tak? tak baca sampai hati T^T. Ok abaikan ..

untuk yang still tak faham apa itu DC and MK..
-DC = Detective Conan
-MK= Magic Kaito

Toushiro dah terpinggir sikit yea... kita bukak laluan untuk Edogawa-kun ngan shinichi-neechan. Fara dulu sampai sekarang still suka gila dengan dorang ni..nguehehehe so nak tau apa jadi sebelum Fara jadi world wide otaku? yeah Fara seorang otaku since 2010 , masa darjah 5 semuanya start dengan Detective Conan tau. 

-Mula mula tu dah start minat usha semua opening and ending citer dia.. then tengok semua episode dia. Masa tu Episode detective Conan 600+ (sanggup kau kan Fara) haha.. Lepas tu download semua soundtrack movie & lagu- lagu op & ed termasuklah insert song macam Boku ga iru- Edogawa Conan. Start sini jugak Fara dah belajar sikit-sikit japanese. 

dah masuk 2012 tu Fara dah renggang sikit dengan DC & MK then terus terjurumus dengan BoBoiBoy. Kalau korang perasan lah kan anniversary blog ni 7 Januari (AMG FARA DAH TERLEPAS ANNIVERSARY BLOG SENDIRI!!!!! WARGHHH BARU TERINGAT!!haihh sabar je la//face palm >  crying at the corner of my room//sobs)  and kesemuanya dulu penuh dengan BoboiBoy. Ada la sikit-2 DC & MK time tu tapi tak banyak. Senang betullah otak ni terpengaruh dengan kartun kan? Haih Fara..Fara. Otak macam budak-budak pulak.K tak pa. 

Dah next year tu Fara catch up DC & MK balik dr ep 600- 694 , movie 5 - movie 16 (the eleventh striker >///<) & lagu-lagu DC & MK. Rupanya MK pon dah ada lagu sendiri..share dengan DC Misty Mystery by garnet crow. Sampai sekarang suka lagu tu. ngueehehehe. Start tu jugak Fara buat research gila gila pasal DC & MK. Sejak tu Fara jadi world wide otaku tapi kat DC & MK je lah. Member fandom kat jepun sana banyak membantu jugak + dorang Friendly. Masa 2013 tu movie 17(private eye in the distance sea yang boleh la tu) & Lupin III VS detective Conan the movie keluar . Movie 17 kat jepun keluar 19 april 2013 | Malaysia 27 sept 2013 & LIII vs DC the movie keluar kat jepun 7 dec 2013 | Malaysia 6 April 2014. (kat cinema lah) Masa akhir tahun tu jugak ada kluar trailer DC movie 18 ; Dimensional Sniper (skin headphone Fara tu logo movie ni). Sebab tu Fara kata setiap akhir tahun Fara gila sikit kat DC & MK. So kat jepun keluar 19  April 2014 | Malaysia 14 Aug 2014 .

So..Tahun ni Fara memang dah start jadi otaku yang tengok banyak gila anime tapi tak bermakna Fara lupakan DC & MK ni kan? Bila dah dapat tau Kat malaysia Dimensional Spiper keluar bila kat cinema Malaysia Fara pon terus bagi tau parrents Fara yang Fara nak tengok. Nak tengok memang ada syarat, kenap exam elok dulu. Alhamdulillah Fara dapat keputusan yang agak baik (walaupon time tu tengah PT3. Haha tgk movie lepaskan stress gak LOL) Fara pon pergi tengok dengan cik Nora Fara. Imouto pon ikut skali. ya know macam mana perasaan bila dapat tengok? ahhh best nyaa!!!!!!! >////////<

ok abaikan muka excited tu..
nak tau lebih lanjut pasal fara tengok movie ni tengok sini "click me!"

Fara ada surprise untuk DC & MK fandom..wait yeah!


owh yeah. this is extra.


 Typical me


 Anime: Brother Conflict


 abaikan ni. IDK kenapa gambar ni termasuk sini lulss
















 Shinichi day: Every year ; May 4th (his birthday) 


 Forgot to mention: Kaito day / KID day : June 21st

 Abaikan pasal wechat ni lolsss

 tempat Fara buang masa :  DC & MK FANFIC!!!!

the images below are taken five minutes ago~

DC Dimensional Sniper skin head phone and my drawing of DC

idk why i love write something that belongs to me in japanese
Fail ni tempat Fara simpan drawing lama Fara. Dah uzur dah ha~


*Meitantei conan " ijigen no sunaipa"*
(Detective conan" Demensional Sniper"


love that "shinici" drawing~ LOLs abaikan sebab .___.
baik lah. Fara pun dah penat menaip pepanjang kisah otaku Fara ni pada DC & MK so. Fara kata ada surprise kan untuk DC & MK fandom. Sila tekan button Next kat bawah entry ni.

Sore ja..
Assalamualaikum...

Labels: , , ,


FARANYM | HYOUKURONA 2017