Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Thursday, 28 March 2013 @5:31 pm 0 comments
Tutorial: masukkan widget Ask.fm pada sidebar
Bismllahirrahmanirrahim~
Assalamaualaikum!*peace upon to you!*


hai semua,selamat petang! Fara nak buat tutorial ni! Dah lama Fara tak buat tuto !ok kali ni,Fara nak buat tuto cara masukkan widget ask.fm kat dalam blog! ok jom mulakan!

1.korang mesti ada account ask.fm! macam Fara pon ada! siapa tak ada,tolong register kat sini -> ask.fm
bagi yang dah ada,korang boleh pergi ke step ang ke-2..

2.Pergi ssetting-->then widget!..
-lepastu,korang pilih saiz
-pilih warna font(tulisan)
-pilih warna background
-copy kod kat dalam petak tu dan paste kan pada dashboard->layout->add gadget->html/java script
-save~

itu sahaja untuk hari ni! esok Fara akan update lahi ye! bye~ Assalamaualaikum!

good luck!

Labels:


FARANYM | HYOUKURONA 2017