Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Sunday, 24 February 2013 @5:02 am 0 comments
Tutorial: Header bentuk awan
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة *peace upon to you!*

hai! pagi ni Fara nak buat tuto ! tuto kali ni ialah cara buat header bentuk awan!
macam gambar ni..

sorry lah x berapa nk perfect! xD sape kisah~ ini adalah contoh~
1.open photoshop -> file -> new -> pilih saiz blog korang...

2. mula-mula, korang klik pada shape costom shape tool..then, pergi pilih bentuk seperti bulat berbonjol
(rujuk gambar)





3.korang buat bentuk tu separuh bulat je! (pastikan ianya warna putih kepada sesiapa yang nak buat awan! kalau warna biru pon boleh)



4.dia akan jadi macam ni!



tips_: kalau korang nak ubah-ubah atau betul kan bentuk nya korang tekan lah ni!


ok lah! bye,Assalamaualaikum
semoga dapat buat header yang cantik!

Labels:


FARANYM | HYOUKURONA 2017