Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Sunday, 24 February 2013 @4:20 am 1 comments
Tutorial : Image dalam tulisan
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة *peace upon to you!*


BoBoiBoy je tak pengsan xD
Hai,Selamat pagi ! ha,dah pukul 3 pagi ni! fara still tak tido lagi!ok oleh kerana tak bleh tido Fara nak buat tuto cara masukkan gambar/image dalam tulisan di photoshop!ok Jom mulakan!!

1.buka photoshop -> file -> new -> pilih lah saiz korang~

2.korang tulis lah apa-apa yang korang suka



3.korang klik file -> open -> pilih gambar yang korang suka!




4.ambil magic wand tool pastu klik satu atas gambar tu..then tekan ctrl + a serentak..
pastu pergi edit -> copy




3..gi tab yang yang ada tulisan tadi tu dan paste kat situ! nantu dia akan jadi macam ini!




4.Lepas tu korang tekan right-click kat layer yang ada background tu then tekan create clipping mask.




5. lepastu akan jadi macam ini!




6.kan tak elok! jadi korang perlulah betul kan sampai cantik! ha,kalau dah cantik boleh buat header , freebies or anything else~




begitulah caranya untuk memasukkan gambar/image ke dalam tulisan! kaedah ni boleh digunakan banyak jenis~ korang boleh buat kat bentuk yang korang buat dan lain-lain! ok lah! bye,assalamaualikum~
semoga berjaya!

Labels:


FARANYM | HYOUKURONA 2017