Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Sunday, 24 February 2013 @3:17 pm 1 comments
Tutorisl: Tranparentkan background
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة *peace upon to you!*

hai! Fara nak ajar macam mana nak trantsparent kan background! mudah saja~


contoh  gambar biasa dan gambar yang di transparenkan background!

1.open photoshop -> klik file -> open



2.pilih gambar yang korang nak! (yang mahu di transparent kan gambar!) pastu tekan open





3.dah keluar gambar tu? ok sekarang tekan magic want tool



4.tthen korang klik background gambar tu sampai dia jadi macam kat bawah ni



5.lepas tu korang tekan select -> Inverse



5. sekarang klik edit -> copy



6.lepas tu file -> new 




7.lepas tu pastkan background contents tu TRANSPARENT tau!.then ok!





8.korang klik edit -> paste


9.DONE! ok korang boleh buat header or anything cam fly up/top button, banner..

baiklah! Fara nak pergi makan , nyum yum! lapar ni ><
bye assalamaualaikum~
semogak korang berjaya!

FARANYM | HYOUKURONA 2017