Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Friday, 29 March 2013 @4:22 am 0 comments
Tutorial: Image hover berwarna-warni
Bismillahirahmanirahim~
Assalamauaalikum!*peace upon to you~*

Pagi-gi buta ni Fara tak mengantuk lagi lah! haha sebab edit blog ke-2 Fara tu yang ni! //dear C.R.U.S.H..lepas tu Fara terfikir nak buat tutorial image hover ..nak tau kenapa? sebab image hove kat blog ke-2 Fara tu unik sikit! ahaha tangok kat bawah ni!

contoh image hover warna-warni!
ok ada 2 cara tau! !

Cara 1: hanya image di dalam post sahaja yang boleh dihoverkan
Cara 2: kesemua image dalam blog boleh di hoverkan!

Cara 1

1.Dashboard ~> template ~> edit html lepastu tekan ctrl + f serentak atau f3 dan search kod ni
 h3.post-title {

2.copy dan paste kan kod kat bawah ni atas kod  h3.post-title {

a img {
border:1px solid #eee;padding:4px;
-webkit-transition:1s;
}

a img:hover {
-webkit-transition:1s;-webkit-filter: hue-rotate(360deg);
-moz-filter: hue-rotate(360deg);
}
 Cara 2


1.Dashboard ~> template ~> edit html lepastu tekan ctrl + f serentak atau f3 dan search kod ni
a:hover {

2. Copy dan paste kan kod kat bawah ni atas kod a:hover {

a img {
border:1px solid #eee;padding:4px;-webkit-transition:1s;
}

a img:hover {
-webkit-transition:1s;-webkit-filter: hue-rotate(360deg);-moz-filter: hue-rotate(360deg);
}
lepas korang dah siap tu,save lah ye?kalau ada apa-apa masalah comment tau! ok bye,Assalamauaalikum!
semoga berjaya!

Labels:


FARANYM | HYOUKURONA 2017