Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Saturday, 4 May 2013 @10:13 pm 0 comments
Tutorial : Gambar membesar apabila disentuh/dihoverkan
Assalamualaikum dan Selamat sejahtera....




cuba hover gambar ni (sentuh dengan cursor),gambar tu membesar kan?Fara akan ajar korang macam mana nak buat ye? ;)-credit to Yura-

1.Dashboard > Template > Edit Html >  Click icon yang mcm ►  > Ctrl+F  (Pastikan anda click dlm kotak html dulu sebelum tekan Ctrl+F ) > masukkan code dibawah dan ENTER
a:visited {
2.copy dan pastekan kod dibawah ni di bawah kod a:visited { ..
a img {
-webkit-transform: scale( 0.7) rotate( 0deg);
-moz-transform: scale( 0.7) rotate( 0deg);
-webkit-transition: all 0.4s linear;-moz-transition: all 0.4s linear;transition: all 0.4s linear;

}
img:hover {
-webkit-transform: scale( 1.0) rotate( 0deg);
-moz-transform: scale( 1.0) rotate( 0deg);

}

3. lepas tu tekan save template... ha,dah siap pon! lepas tu tengok lah! kalau tak jadi inform kat komen atau shoutox akak c box ok? ehehe bye,tata and Assalamualaikum!
good luck!

Labels:


FARANYM | HYOUKURONA 2017