Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Friday, 31 May 2013 @7:29 pm 2 comments
Tutorial : Tulisan warna-warni
Bismillahirahmanirahim...
Assalamuualaikum dan Salam Sejahtera~

korang yang tak tau macam mana cursor Fara tulisan warna warni mesti nak tau kan macam mana nak buat!
ok macam ni lah~
 ok kalau nak tau jom kita mulakan!

1.open photoshop => new => panjang/lebar dan background ikut suka korang lah .

2.tekan huruf 'Tt' dah tulis apa yang korang nak.Lepas dah tulis tu korang rightclick pada layer korang tulis tu dan tekan blending options..




2. tekan Gardian overlay kat tepi kiri tuh.. then korang pastikan angle nya ' 0 ' .kalau korang nak tukar warna tekan anak panah tu~


3.untuk outline, tekan 'stroke' kat bahagian bawah skali. then tekan ok!



itu sahaja! ok bye bye dan good luck!

Labels:


FARANYM | HYOUKURONA 2017