Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Thursday, 30 May 2013 @1:45 am 2 comments
Tutorial : letak linkwithin dalam blog
Bismillahirahmanirahim~
Asslamualaikum san Salam Sejahtera...

Fara nak buat tuto letak linkwithin dalam blog. Apa itu LinkWithin ? LinkWithin tu macam gambar kat bawah ni! Widget ni terletak di setiap bawah post dalm blog kita~

nak tau macamm mana? jom tengok step step kat bawah ni~

1. pergi link ni LinkWithin .

2. ikut bawah ni (kalau tak faham tengok gambar)

  • isi EMAIL korang.
  • letak LINK BLOG korang.
  • Platrorm tu korang pilih BLOGGER tau!
  • yang width ttu ikut korag nak berapa banyak cerita yang korang nak letak kat bawah tu.[Fara letak 5]
  • kalau blog korag gelap,misalnya warna hitam , korang tick kat
  • takan GET WIDGET



3.lepas tekan GET WIDGET tu automatic dia akan tunjuk cara nak masukkan..korang iku je~

senang je kan? ok lah Fara nak buat tuto lain ni! by dan assalamualaikum and goo luck~

Labels:


FARANYM | HYOUKURONA 2017