Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Saturday, 4 May 2013 @11:57 pm 3 comments
Tutorial : MP3/ lagu dalam blog (mini mp3 player)
Bismillahirahmanirah...
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua!

korang tengokkan lagu Fara sekarang ni kecik saja kan..mini mp3 player..kalau tak tau tengok dibahagian atas di sebelah kiri! kalau tak nampak tengok gambar di bawah ini! :)

maaf lah kecik sebab nama pon mini mp3 player~
ok korang nak buat sekarang kan?jom mulakan!

1.Sign in => Dashboard => Layout => Add gadget => html/java script

2.korang copy code di bawah ni dan pastekan  di ruang html/java script tu
<embed src="http://www.sheepproductions.com/billy/billy.swf?autoplay=true&f0=http://media.irondj.net/mix/file/30846/U-Kiss_0330_Piano.mp3&t0=0330&total=1" quality="high" wmode="transparent" width="200" height="10" name="billy" align="middle" type="application/x-shockwave-flash" /></embed></div>
*KALAU korang nak mini mp3 player tu terapung kat atas macam Fara,korang copy kod bawah ni dan pastekan atas kod lagu kat atas tu..
     <div style='display:scroll; position:fixed; top:10px; left:1px;'>
*merah tukarkan dengan tajuk lagu korang..(lagu Fara tu memang tajuknya 0330..best lgu dia!)

*purple untuk link lagu..(cara nk letak nya ikut yang bawah ni)

LAGU
1.pergi link ni >>klik!
2.pastu korang gi searchbox yang sebelah top10 tu then type korang punya lagu.kalo x ada nasib korang la!(jangan terasa!korang boleh amek mp3 lain yg dari youtube klik ni tuto ni!>>tuto lain!! )
3.ada?ok kalo dah kluar korang klik titlle lagu utama cam gambar kat bawah ni

(klik gambar untuk lebih jelas)

4.dah tekan?ok korang scroll ke bawah ada code kan?
korang cari yang cam dlm gambar ni

(klik gambar untuk lebih jelas)

mula2 korang besar kan dulu ..cara nk besarkan dia tarik yang ada garis-garis condong cam fara tunjuk yang biru tu..pastu korang cari la..dah dpt?kalo dah dapat korang copy yang tu saja tau!jangan copy semua!!korang paste kan kat kod warna purple tu ye!
kalo dah siap korang tekan save pastu korang tgk blog korang..kalo x jadi..Fara x tau la!

ok itu saja untuk hari ini!kalo korang x faham korang comment ye!
bye,Assalamualaikum and good luck!

Labels:


FARANYM | HYOUKURONA 2017