Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Saturday, 4 May 2013 @10:55 pm 4 comments
Tutorial : Cantikkan kotak komen (versi kak yura)
Assalamualaikum dan selamat sejahtera......

Ok kali ni,Fara nak ajar korang buat kotak komen versi kak yura ye? Macam ni kotak komen nya..
(tengok gambar!)

cantik kan? ok jom mualak!

1.Sign in =>  Dashboard =>  template => edit html => tekan simbol ni ► tekan ctrl + f serentak atau f3 (pastikan korang tekan dalam kotak kod tu dulu) dan cari kod bawah ni
/* Comments

2.korang highlight semua kod comment dan gantikkan semua kod tu dengan kod di bawah ni :)

.comment-content{
background:#FFE2E2;
padding:13px;
border-radius:30px;
color:#666;}
h4{
background:#D1F4FE;
text-align:center;
color:#fff;
text-shadow:2px 2px 3px #888;
font:30px ttn !important;}
@font-face{
font-family:ttn;
src:url(http://static.tumblr.com/dep4vzc/82Km8jmz4/tutano_cc_v2.ttf);
}
.comment-block{background:#FEF3F3;
padding:10px;
border-radius:30px;
border:3px dashed #FEE8E8}
.avatar-image-container{background:#FFE2E2;padding:5px;border-radius:50%;}
.avatar-image-container img{
-webkit-transition: all 0.8s ease-out;
-moz-transition: all 0.8s ease-out;
transition: all 0.8s ease-out;
border-radius:50%;}
.avatar-image-container img:hover{
border-radius:50%;
transform: rotate(360deg) ;
-webkit-transform: rotate(360deg) ;
-moz-transform: rotate(360deg) ;
-o-transform: rotate(360deg) ;
-ms-transform: rotate(360deg) ;}
.datetime{
background:#fff;
padding:8px;
float:right;
border-radius:30px;
font:10px arial;
margin-top:10px;}
.secondary-text{
padding:8px;
background:#fff;
border-radius:30px;
float:right;
border:2px solid #FEE8E8;
}

3.lepas tu preview duluh! kalau jadi,Save la! kalau error,inform kat comment atau shout box.

dah siap~ ok yang  mana tak Faham korang kena study and Faham betul-betul kod tu..sebenarnya bukan susah mana pon! ehehe ok lah! bye,Assalamualaikum and good bye!
happy go lucky! 

Labels: ,


FARANYM | HYOUKURONA 2017