Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Saturday, 26 January 2013 @9:23 am 0 comments
Tutorial : Masukkan lagu /sountrack dalam phone~
Assalamulaikum!*peace upon to you*
BoBoiBoy Halilintar tarik biskut! ><
Hai! selamat pagi semua! dah sarapan?ok pagi-pagi ni Fara nak buat tutorial cam mana nak masukkan lagu dalam phone cam yang ikin suruh Fara buat! >.<

1.cucuk USB ke phone anda dan cucuk pulak kat laptop or computer!
2.Download lagu apa yang korang nak! ( Mp3 tau!)
3.kalau dah siap download,korang pergi file computer ambil file phone korang!
(bergantung kepada phone sendiri, Kalau Fara xperia..file tu macam gambar kat bawah ni!)


4.then dah tekan..buka file memory card..then buka pula file yang boleh masukkan lagu!
(kalau Fara file nya tulis music!)
5.lepas tu korang buka stu lagi file yang ada lagu-lagu yang korang dah dowload!
Drag lagu yang korang nak ke file lagu dlm phone korang dari file lagu yang korang download!
(tgk gambar sebagai contoh!)


6.lepastu die akan keluar title lagu yang kita masukkan kat file dlm phone kita... then siap lah! pangkah la korang punya file- file yang korang bukak tadi tu!

P/S :Semua phone kaedahnya sama cuma file sahaja yang nama dan lokasinya di tempat lain mengikut phone!! 

ok good luck! >.< Assalamaualikum! bye!

Labels:


FARANYM | HYOUKURONA 2017