Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Monday, 3 June 2013 @4:37 am 0 comments
Tutorial : Disable Right-Click
Bismillahirahmanirahm...
Assalamualaikum dan Salam Sejahter.


hai korang kali ni simple je tuto Fara. Tuto kali ni adalah untuk menghalang copycat curi korang pinya kod di laman source blog kta. Jadi kita pasang lah 'disable right-click' macam Fara. jom kita ikut step kat bawah ni~

1.Sign in => Dashboard => Layout => Add gadget =>  Html/java script.

2. korang copy code kat bawah ni dan paste kan di ruang  html/java script tuh then save~
<script language=JavaScript><!--//Disable right click script III- By Renigade (renigade@mediaone.net)//For full source code, visit http://www.dynamicdrive.comvar message="";///////////////////////////////////function clickIE() {if (document.all) {(message);return false;}}function clickNS(e) {if(document.layers||(document.getElementById&&!document.all)) {if (e.which==2||e.which==3) {(message);return false;}}}if (document.layers){document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS;}else{document.onmouseup=clickNS;document.oncontextmenu=clickIE;}document.oncontextmenu=new Function("return false")// --></script>
ok tu je babai, assalamualaikum dan gooluck~

Labels:


FARANYM | HYOUKURONA 2017