Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Saturday, 24 August 2013 @12:26 am 2 comments
Tutorial : Label Post
Bismillahirahmanirahin...
Assalalmualaikum and Salam Sejahtera.

ohoho hei....Fara dah balik..Minggu ni tak ada lah busy sangat macam dulu. Ha ni pon dah bebulan-bulan tak buat tutorial sebab busy kan? hihi ni masa Fara baru bukak ask.fm ada orang tanya.. nak tau dia tanya apa? tengok kat bawah ni~

[ live preview ]
Dah tau kan. Rasanya tuto ni kat newbie ..Tanpa lengahkan masa lagi Jom kita mulakan ok?

1. Sign in -> Dashboard -> new post/post (ni kalau korang dah tulis tapi belum label)

2. Yang mana dah siap tulis atau memang dah tulis, korang perlu tengok tepi kanan ada Post Settings kan?
    tekan labels tu kalau tak Faham sila RUJUK GAMBAR.



3. Tulis apa-apa label yang korang nak..Contoh macam Fara akan pilih tutorial sebab ini post yang berkaitan dengan tutorial. Kalau label korang dah ada, just tekan. kalau tak ada buat baru (tulis di ruang kosong).
kalau dah sila tekan done~



4. Dah tekan done? kira siap lah tu. Eh, nanti dulu..check dulu sama ada nama label korang (cth:boboiboy) ada tak bawah perkataan label kat post setting tu? kalau ada dah siap~

Nak update lagi lah post~
bye And Assalamualaikum~

Labels:


FARANYM | HYOUKURONA 2017