Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Saturday, 14 December 2013 @5:20 pm 1 comments
Tutorial : backlink
Bismillahirahmanirahim...
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Taken from anime Detective Conan
Episode 720: the adventure of young Shinichi
yo, hello. ini untuk newie blogger . yep. senang jeh!

tp yang Fara lah susah sebab kena screenshoot byk gambar but im okey je~
so let's get start it~

Backlink dalam post / entry.

1. highlight perkataan or tekan gambar yang kena tank backlink tu.[ tekan gambar utuk jelas ]



2. tekan perkataan link kat option.


3. akan automaticly keluar macam ini. lihat gambar please.
ok korang letak link dibahagian kotak bawah To what URL should this link go?
then tekan ok


Backlink dalam gadget(layout)

1. Bukak lah apa-apa gadget kat layout. tulis then highlight perkatan yang korang nak backlink.


2. tekan icon seperti dalam gambar kat bawah.


3. Masukkan link d dalam kotak yang berada di bawa perkataan enter url
then tekan ok

Ha, senang je kan. keyh tata :)
good luck and assalamualaikum~

Labels:


FARANYM | HYOUKURONA 2017