Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Saturday, 14 December 2013 @4:34 pm 0 comments
Tutorial : Gadget terapung di bahagian header
Bissmillahirahmanirahim...
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

mcm navi fara tu~ sebagai contoh kehh
hei, hari ni Fara buat tuto yang ada payah,but kalau korang baca and buat betul2 mestu jadi~

first, korang kena ada add gadget di bahagian header dalam layout. kalau tak ada sila ikut tutorial ni dulu [[ klik sini ]] kalau yang dah ada sila ikut beberapa steps dan arah kat bawah ni.

1.Sign in-> dashboard -> layout -> add gadget di atas header (rujuk gambar di bawah) ->html/java script


2. copy all the codes and paste at html/java script.
<script type="text/javascript">
function MM_swapImgRestore() { //v3.0
var i,x,a=document.MM_sr; for(i=0;a&&i<a.length&&(x=a[i])&&x.oSrc;i++) x.src=x.oSrc;
}
function MM_preloadImages() { //v3.0
var d=document; if(d.images){ if(!d.MM_p) d.MM_p=new Array();
var i,j=d.MM_p.length,a=MM_preloadImages.arguments; for(i=0; i<a.length; i++)
if (a[i].indexOf("#")!=0){ d.MM_p[j]=new Image; d.MM_p[j++].src=a[i];}}
}
function MM_findObj(n, d) { //v4.01
var p,i,x; if(!d) d=document; if((p=n.indexOf("?"))>0&&parent.frames.length) {
d=parent.frames[n.substring(p+1)].document; n=n.substring(0,p);}
if(!(x=d[n])&&d.all) x=d.all[n]; for (i=0;!x&&i<d.forms.length;i++) x=d.forms[i][n];
for(i=0;!x&&d.layers&&i<d.layers.length;i++) x=MM_findObj(n,d.layers[i].document);
if(!x && d.getElementById) x=d.getElementById(n); return x;
}
function MM_swapImage() { //v3.0
var i,j=0,x,a=MM_swapImage.arguments; document.MM_sr=new Array; for(i=0;i<(a.length-2);i+=3)
if ((x=MM_findObj(a[i]))!=null){document.MM_sr[j++]=x; if(!x.oSrc) x.oSrc=x.src; x.src=a[i+2];}
}
</script>

<div style='padding-left:0px; position: absolute; z-index: 300; margin-left:160px;margin-top: 220px; background:#;'title='tajuk gadget korang'>
Code gadget korang or anything lah~
</div>
*oren & merah : tukar position korang punya gadget sama ada kiri or kanan. pandai-pandailah korang tukar.
*Biru-tajuk  lah,contohnya twitter ke, status ke,shout box ke, facebook fanpage ke.
*Hijau- gadget lah. boleh letak macam2 contoh shoutbox,facebook fanpage like button or twitter follow button or navigation

3. then save. haha bg fara pon nak ubah position tu susah buat it's okey je~

keyh the. good luck.
bye and Assalamualaikum~

Labels:


FARANYM | HYOUKURONA 2017